Składniki:
makaron, 400g
mięso mielone, 300g
jajko, 1szt
fasolka czerwona , 1 puszka
czosnek niedźwiedzi, 2 łyżki
jogurt naturalny typu greckiego, 180ml
kukurydza , 1puszka
natka pietruszki, 1 łyżka
ser żółty, 20g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Izabela (Czarny bór)
(Głosów: 25)
Makaron ugotować. Mięso udusić na patelni bez tłuszczu - przyprawić. Dodać do tego pieczarki,czosnek i natkę pietruszki. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: makaron,mięso z pieczarkami i zielenią kukurydzę,makaron,mięso,fasolę i makaron. Z jogurtu zrobić sos. Dodać jajko do jogurtu przyprawy np.paprykę słodka i starty ser . Zalać zapiekanka i zapięcie 20 minut. Smacznego;-)