Składniki:
mleko, 2 szklanki
mąka, 2 szklanki
jaja , 2 sztuki
olej , 2 łyżki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
sól , szczypta
cukier , 2łyżki
kapusta , 1 kg
cebula , 1sztuka
papryka , 2 sztuki
masło , 10 dkg
seler naciowy , 3 łodygi
sól, pieprz,
bułka tarta, 10 dkg
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Sławomir (Markowa)
(Głosów: 3)
Zmiksować mleko, mąkę, jaja, olej, proszek, sól, cukier i usmażyć naleśniki. Kapustę i seler pokroić i ugotować, odsączyć. Cebulę pokroić i zeszklić na maśle dodać pokrojoną paprykę i dusić do miękkości, dodać ugotowaną kapustę z selerem, chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem.Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i posypać bułką tartą. Układać warstwami naleśniki i kapustę. Naczynie przykryć folią aluminiową i piec w temp. 190 stopni przez 25 min.