Składniki:
pierś z kurczaka, 0,5 kg
śmietanka UHT 12%, 200 ml
ser mozzarella, 1 kulka
czosnek, 2-3 ząbki
pieprz, sól,
masło, 1 łyżka
makaron rurki,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Katarzyna (Zambrów)
(Głosów: 2)
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kurczaka porcjujemy na małe kotleciki, posypujemy przyprawą uniwersalną i smażymy na złoto. Następnie na tą samą patelnię wrzucamy odrobinę masła i podsmażamy na nim szpinak. Obficie doprawiamy (zwłaszcza czosnkiem). Gdy szpinak już zwiotczeje, dodajemy śmietankę i serek topiony. Całość dusimy, cały czas mieszając. Kurczaka wkładamy do sosu i mieszamy. Makaron polewamy sosem.