Przepis konkursowy

PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE SZPINAKOWO- ŚMIETANOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pierś z kurczaka, 0,5 kg
śmietanka UHT 12%, 200 ml
ser mozzarella, 1 kulka
czosnek, 2-3 ząbki
pieprz, sól,
masło, 1 łyżka
makaron rurki,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Zambrów)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kurczaka porcjujemy na małe kotleciki, posypujemy przyprawą uniwersalną i smażymy na złoto. Następnie na tą samą patelnię wrzucamy odrobinę masła i podsmażamy na nim szpinak. Obficie doprawiamy (zwłaszcza czosnkiem). Gdy szpinak już zwiotczeje, dodajemy śmietankę i serek topiony. Całość dusimy, cały czas mieszając. Kurczaka wkładamy do sosu i mieszamy. Makaron polewamy sosem.
Niby-Pizza pełna witamin
Niby-Pizza pełna witamin
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1106
Stek z tuńczyka w skorupce z pieprzu, podany z bobem i rakami, emulsją z szampana i pianą z mleka kokosowego
Stek z tuńczyka w...
30-60 min. 2 trudny
Głosów: 208
Zapiekanka Gyros
Zapiekanka Gyros
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 427
Ciasto jaglane z brzoskwiniami - vegan, gluten free
Ciasto jaglane z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 121
Tort śmietanowy z owocami
Tort śmietanowy z owocami
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4215
GRILOWANY FILET TILAPII Z WARZYWAMI
GRILOWANY FILET...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 31