Składniki:
makaron spaghetti Pastani, 250 g
papryczka chilli, 2 szt.
czarne oliwki bez pestek, 10 sztuk
czerwona cebula, 3 szt.
ząbek czosnku, 3 szt.
oliwa z oliwek Soleada, 4 łyżki
pomidorki koktajlowe, 8 szt.
mięso mielone, 500 g
sos boloński Aspiro, 1 szt.
natka pietruszki, 2 łyżki
pomidory z puszki, 400 g
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Maria (Lubczyna)
(Głosów: 4773)
Cebulę pokrój w paski, czosnek z plasterki, papryczkę chilli w drobną kostkę a pomidorki i oliwki na pół. Mięso mielone wraz z cebulą, papryczką chilli i czosnkiem podsmaż na oliwie aż będzie rumiane. Makaron ugotuj. Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem. Dodaj sos boloński Aspiro. Wszystko wymieszaj i gotuj ok. 10 minut. Na końcu dodaj do sosu oliwki i pomidorki. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Podawaj z ugotowanym makaronem. Posyp sos świeżo posiekaną natką pietruszki.