Składniki:
Rostbef wołowy, 200g
Szpinak Baby, 300g
Pestki dyni, 100g
Gruszka w syropie, 200g
Maliny mrożone, 150g
Syrop malinowy, 50ml
Pieprz mielony, 2 łyżki
Sól morska, 2 szczypty
Ser Brie, 125g
masło, 1 łyżka
sos sojowy, 1 łyżeczka
cukier, 1 łyżeczka
olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor:
Łukasz (Warszawa)
(Głosów: 1)
Zaczynamy od najtrudniejszej rzeczy która musi ostygnąć. Dressing malinowy: Maliny mrożone wrzucamy do rondelka i zalewamy 50 ml wody. Gotujemy chwilę aby maliny się rozpadły wlewamy syrop malinowy zamiast cukru i jeszcze chwilę redukujemy. Po chwili dodajemy masło aby zaciągnąć dressing i przecedzamy przez drobne sitko aby pestki nie zostały w dressingu. Prażymy Pestki dyni na rozgrzanej patelni dosłownie kilka minut. Rozgrzewamy patelnie Grillową w między czasie z rostbefu robimy 2 steki po 100 g. Mieszamy ze sobą cukier,sos sojowy,olej,pieprz,i sól macerujemy w tym steki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię po 1/1,5 min z każdej strony ściągamy steki odkładamy na chwilę aby mięso odpoczęło i grillujemy gruszkę. Wykładamy szpinak na talerz dodajemy ser brie ,pestki dyni i grillowaną gruszkę a na top krojony rostbef, całość oblewamy dressingiem. Smacznego ! bon appétit! buon appetito! enjoy your meal!