Przepis konkursowy

WARKOCZ FRANCUSKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
brokuł, 1 szt.
filet z kurczaka, ok. 0,5 kg
Ziarenka Smaku , łyżeczka
czosnek, 3 ząbki
ciasto francuskie , 2 opakowania
ser Światowid, opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Karolina (Tomaszów Lubelski)
(Głosów: 21)


Zostań mistrzem kuchni

Przepis na 2 warkocze: Brokuł podzielić na różyczki, sparzyć w osolonej wodzie. Fileta w drobnych kawałkach usmażyć na oleju z dodatkiem rozdrobnionego czosnku i Ziarenkami Smaku. Ciasto francuskie ponacinać na szerokość 1/3 po obu stronach długości w niezbyt cienkie pasy. Na środek nakładać po kolei ostudzony brokuł, ostudzony kurczak, ser i zaplatać naprzemiennie po jednym pasku przez całą długość. Należy pamiętać o założeniu wyżej ciasta na końcach warkocza, aby nadzienie nie wydostało się na zewnątrz.
Tort chałwowy
Tort chałwowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8
Leśny mech
Leśny mech
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 69
Złocisty chrupiący kurczak
Złocisty chrupiący...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 1
Pikantna pierś kurczaka zapiekana w porze i marchwi
Pikantna pierś...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 30
Spaghetti z cukinią
Spaghetti z cukinią
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 18
GALARETKOWIEC
GALARETKOWIEC
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 7