Składniki:
piersi z kurczaka, 150g
oliwki zielone i czarne, po 3 sztuki
papryka , 0,5
ser feta, 50g
sól i pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor:
Agata (Szklary)
(Głosów: 15)
Ser feta kruszymy dodajemy oliwki przekrojone na pól doprawiamy sola i pieprzem.Kurczaka rozbijamy przez folie (najlepiej by folia tez była pod spodem lepiej się zwija)smarujemy pasta z fety paprykę kroimy wzdłuż na cienki paski układamy na piersi i zwijamy w rulonik zawijając przy tym końce by nie wypłyną farsz kroimy na 3 części i nabijamy na długa wykałaczkę następnie grilujemy na patelni aby się przyrumieniło i dajemy do piekarnika na 10 min.175 stopni.Możemy podawać z frytkami lub warzywami.