Przepis konkursowy

SZASZŁYK GRECKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
piersi z kurczaka, 150g
oliwki zielone i czarne, po 3 sztuki
papryka , 0,5
ser feta, 50g
sól i pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Agata (Szklary)
(Głosów: 15)


Zostań mistrzem kuchni

Ser feta kruszymy dodajemy oliwki przekrojone na pól doprawiamy sola i pieprzem.Kurczaka rozbijamy przez folie (najlepiej by folia tez była pod spodem lepiej się zwija)smarujemy pasta z fety paprykę kroimy wzdłuż na cienki paski układamy na piersi i zwijamy w rulonik zawijając przy tym końce by nie wypłyną farsz kroimy na 3 części i nabijamy na długa wykałaczkę następnie grilujemy na patelni aby się przyrumieniło i dajemy do piekarnika na 10 min.175 stopni.Możemy podawać z frytkami lub warzywami.
Dyniowo - grzybowe risotto
Dyniowo - grzybowe...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Straszny postwór
Straszny postwór
30 min. 4 łatwy
Głosów: 15
Koktajl owocowy
Koktajl owocowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 12
Szarlotka z papierówkami
Szarlotka z papierówkami
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 59
Tarta
Tarta
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 11
Śląski żurek ogórkowy
Śląski żurek ogórkowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 19