Przepis konkursowy

TRUFLE CZEKOLADOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Herbatniki, 200g
Serek mascarpone, 100g
Czekolada mleczna , 300g
Cukier puder, 1 łyżeczka
Olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Elżbieta (Choroszcz)
(Głosów: 118)


Zostań mistrzem kuchni

Ciastka rozdrabniamy. Do Ciastek dodajemy cały serek mascarpone, cukier wanilinowy. Roztapiamy w kąpieli wodnej 100g czekolady i dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie mieszamy. Włożyć do lodówki na 10-15 min. Po wyjęciu z lodówki formujemy kuleczki wielkości ok. 2 cm średnicy. Resztę czekolady topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju. Kuleczki obtaczamy w czekoladzie. Ozdabiamy wg własnego pomysłu.
Tosty z sałatką
Tosty z sałatką
30 min. 4 łatwy
Głosów: 212
Pasztet drobiowo-wieprzowy
Pasztet...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3958
Naleśniki z musem truskawkowym, borówkami, śliwkami, sosem czekoladowym i jogurtem greckim.
Naleśniki z musem...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 45
Risotto z dynią Hokaido
Risotto z dynią Hokaido
30 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Krucha tarta z karmelizowanymi jabłkami pod kruszonką
Krucha tarta z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 115
Tarta z cukinią, ricottą i kwiatami cukinii
Tarta z cukinią,...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3624