Przepis konkursowy

TRUFLE CZEKOLADOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Herbatniki, 200g
Serek mascarpone, 100g
Czekolada mleczna , 300g
Cukier puder, 1 łyżeczka
Olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Elżbieta (Choroszcz)
(Głosów: 118)


Zostań mistrzem kuchni

Ciastka rozdrabniamy. Do Ciastek dodajemy cały serek mascarpone, cukier wanilinowy. Roztapiamy w kąpieli wodnej 100g czekolady i dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie mieszamy. Włożyć do lodówki na 10-15 min. Po wyjęciu z lodówki formujemy kuleczki wielkości ok. 2 cm średnicy. Resztę czekolady topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju. Kuleczki obtaczamy w czekoladzie. Ozdabiamy wg własnego pomysłu.
Kurczak w cieście z sosem czosnkowym
Kurczak w cieście z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3987
Omlet - jaja ale jaja
Omlet - jaja ale jaja
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Paella mixta z langustynkami i kurczakiem
Paella mixta z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
L E C Z O
L E C Z O
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Jogurtowiec z owocami
Jogurtowiec z owocami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 276
Ciasto dyniowe z czekoladą
Ciasto dyniowe z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 11