Składniki:
twaróg, 250 g
ricotta, 400 g
cukier , 80 g
domowy cukier waniliowy, 2 łyżki
jajka, 2 szt
ciasto filo, 200 g
konfitura z czarnej porzeczki lub wiśni, pół słoika
olej, łyżka do wysmarowania formy
Przygotowanie nadzienia: Twaróg razem z ricottą i cukrem oraz jajkami Ale Jaja utrzyj na jednolitą masę. Rozgrzej piekarnik do 175 - 180 stopni C. Wysmaruj olejem wgłębienia w formie do wypieku muffinek. Każdy płat ciasta filo pokrój na 4 kwadraty. Każde wgłębienie wyłóż dwoma kwadratami. Wypełnij je 2 łyżkami masy serowej i łyżką konfitury. Wstaw do piekarnika i piecz około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika lekko przestudź i przełóż babeczki do papilotek.