Składniki:
oliwki, 100 g
pomidorki cherry, 250g
czosnek, 2 ząbki
schab, 300g
oliwa, 6 łyżek
rozmaryn - świeży, 1 łyżka
tymianek - świeży, 1 łyżka
sos sojowy, 1 łyżeczka
sól i pieprz, do smaku
Czosnek oraz zioła posiekać. Wymieszać z sosem sojowym i oliwą. Mięso umyć i pokroić w plastry. Posypać solą, pieprzem i natrzeć marynatą. Odstawić do lodówki na 30 minut. Umyte pomidorki ułożyć z oliwkami w naczyniu żaroodpornym. Zamarynowane kotlety obsmażyć na patelni z obu stron ok. 5 minut. Następnie ułożyć w naczyniu na pomidorkach. Polać marynatą. Piec około 30 minut w 180°C. Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.