Przepis konkursowy

TOFU-OMLET Z MĄKI KOKOSOWEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka kokosowa, 20 g
mąka pszenna, 15 g
jajo, 2 szt.
sól, szczypta
proszek do pieczenia, 1/3 łyżeczki
masło klarowane Mleczna Dolina, łyżka
tofu miękkie, 80 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Sandra (Kołobrzeg)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę i odstawić na 15 minut. Patelnię natłuścić masłem klarowanym i dobrze rozgrzać. Przelać masę na patelnię i smażyć na małym (!) ogniu około 5 minut. Następnie omlet przewrócić najlepiej za pomocą silikonowej łopatki na drugą stronę i smażyć jeszcze 3 minuty. Zdjąć z patelni i podawać. Smacznego!
Kawa mrożona
Kawa mrożona
30 min. 2 łatwy
Głosów: 37
Kurczak w cieście francuskim z pikantnym sosem czekoladowym
Kurczak w cieście...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3926
Bigos z kurczakiem i grzybkami
Bigos z kurczakiem i...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 1046
Bardzo czekoladowe babeczki na przyjęcie
Bardzo czekoladowe...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4047
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym z domowymi frytkami i dipem słodko-ostrym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Ogniste naleśniki meksykańskie
Ogniste naleśniki...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4088