Przepis konkursowy

MALINY NA GORĄCO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
maliny, ok. 15 dag
śmietanka 30%, 300ml
serek mascarpone, 200g
lody waniliowe, 50 ml
biszkopty okrągłe, ok. 10 szt.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Izabela (NOWA RUDA)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Śmietankę 30 % ubić w wysokim naczyniu dodać serek mascarpone mieszać do powstania jednolitej masy. Maliny rozdrobnić widelcem i zagotować z ok. 50 ml śmietanki 30%. Pokruszyć biszkopty ułożyć do pucharków nałożyć powstałą masę z bitej śmietany i serka na pokruszony biszkopty dodać cieple maliny zrobić kolejna taka sama warstwę. Udekorować gałka lodów. Można dodać sos malinowy i posypać kakao.
Zapiekanka mięsno-pomidorowa z pieczarkami
Zapiekanka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 13
Ciastka twarogowe z marmoladą
Ciastka twarogowe z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 11
Świnki w błotku
Świnki w błotku
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Sałatka kebab
Sałatka kebab
30-60 min. 8 średni
Głosów: 8
Cannelloni z mięsem i szpinakiem
Cannelloni z mięsem i...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 48
Parówki w cieście francuskim z serem i ziołami
Parówki w cieście...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 59