Składniki:
Ciasto czekoladowe,
Jajka, 6 szt.
Mąka, 24dkg
Cukier, 12 łyżek
Proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
Kakao, 2 łyżki
Krem czekoladowy,
Masło, 1/2 kostki
Gorzka czekolada, 1 szt.
Nutela, 3 łyżki
Wafelek Princesa orzechowa, 2 szt.
Krem michałkowy,
Miałe Michałki, 20dkg
Serek mascarpone, 25dkg
Adwokat, 3 łyżki
Cukier puder, 2 łyżki
Dodatki,
Michałki orzechowe, 15dkg
Ciasto czekoladowe - całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą białą masę, dodajemy proszek, kakao i mąkę delikatnie mieszamy wylewamy do blaszki - pieczemy 20 minut w temperaturze 160. Upieczony ostudzony przekrawamy na 2 placki.
Krem czekoladowy - wafelki drobno kroimy, ucieramy masło, stopniowo dodajemy czekoladę i nutelleę. Ucieramy i na koniec dodajemy pokrojone wafelki.
Krem michałkowy - drobno kroimy cukierki, w misce mieszamy krem mascarpone z cukrem i adwokatem, na koniec wmieszać cukierki.
Przełożenie ciasta - jeden blat ciasta: krem czekoladowy; drugi blat ciasta: krem michałkowy. Wierzch posypujemy startymi białymi i ciemnymi cukierkami Michałkami.