Składniki:
Tost maślany, 4 kromki
Cebula czerwona, 1/2
Ser feta, 10 g
Pomidor, 1 sztuka
Bazylia, 6 listków
Przyprawy:sól, pieprz, do smaku
Oliwa z oliwek, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Ewa (Zduńska Wola)
(Głosów: 712)
Tosty opiekamy w tosterze.
Salsa pomidorowa:
pomidora należy sparzyć i obrać ze skóry, bardzo drobno pokroić w kosteczkę.
Cebulkę i ser feta tez kroimy w bardzo drobną kosteczkę i dodajemy do pokrojonego pomidora. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz łączymy z oliwą na sam koniec dodajemy klika listków świeżej bazylii porwanej na małe kawałeczki.
Sposób podania:
Na gotowe tosty nakładamy salsę pomidorową.