Składniki:
kuskus, 25 dag
pomidor, 5 sztuk
ogórek zielony krótki, 5 sztuk
cebula, 1 sztuka
natka pietruszki, 2 łyżki posiekanej
koperek, 2 łyżki posiekanego
sos sałatkowy, 2 łyżeczki
sól, do smaku
pieprz, do smaku
oregano, do smaku
sok z cytryny, do smaku
zioła prowansalskie, do smaku
oliwa, 100 ml
Wszystkie warzywa dokładnie myję. Dojrzałe, jędrne pomidory sparzam i obieram ze skórki. Następnie kroję je w drobną kostkę i przekładam do miski. Użyłem różnokolorowych pomidorów. Ogórki ścieram na tarce jarzynowej i dodaję do pomidorów. Dodaję do nich również posiekaną drobniutko cebulę. Następnie siekam drobno zieleninę i dodaję ją do pozostałych składników zalewając je oliwą z oliwek. Dodaję sok z cytryny oraz zioła i przyprawy. Składniki mieszam dodają kuskus. Odstawiam do lodówki co jakiś czas mieszając.