Przepis konkursowy

TABOULEH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kuskus, 25 dag
pomidor, 5 sztuk
ogórek zielony krótki, 5 sztuk
cebula, 1 sztuka
natka pietruszki, 2 łyżki posiekanej
koperek, 2 łyżki posiekanego
sos sałatkowy, 2 łyżeczki
sól, do smaku
pieprz, do smaku
oregano, do smaku
sok z cytryny, do smaku
zioła prowansalskie, do smaku
oliwa, 100 ml
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Albert (Trzcianka)
(Głosów: 1869)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie warzywa dokładnie myję. Dojrzałe, jędrne pomidory sparzam i obieram ze skórki. Następnie kroję je w drobną kostkę i przekładam do miski. Użyłem różnokolorowych pomidorów. Ogórki ścieram na tarce jarzynowej i dodaję do pomidorów. Dodaję do nich również posiekaną drobniutko cebulę. Następnie siekam drobno zieleninę i dodaję ją do pozostałych składników zalewając je oliwą z oliwek. Dodaję sok z cytryny oraz zioła i przyprawy. Składniki mieszam dodają kuskus. Odstawiam do lodówki co jakiś czas mieszając.
Jabłka w cieście jogurtowym
Jabłka w cieście...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 22
Tarta Malinowa z Chmurką Waniliową
Tarta Malinowa z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 222
Sałatka z gruszką i kurczakiem
Sałatka z gruszką i...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 20
Makaron z kurczakiem i brokułami
Makaron z kurczakiem i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 24
Marynowany kurczak z ryżem i warzywami
Marynowany kurczak z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Świnki w błotku
Świnki w błotku
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9