Przepis konkursowy

CIASTO Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM I KOKOSEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
CIASTO: margaryna, 2/3 kostki
żółtka, 4
cukier, 2 łyżki
mąka, 2 szklanki
proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki
MASA: mleko, 1 l
białka, 4
budynie czekoladowe z cukrem, 3
cukier, 3/4
wiórki kokosowe, 20 dag
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Magdalena (Wrocław)
(Głosów: 1653)


Zostań mistrzem kuchni

Zagniatamy ciasto z podanych składników i wykładamy na natłuszczoną blachę, bądź wyłożoną papierem do pieczenia. Gotujemy budyń czekoladowy - z 1 litra mleka i 3 opakowań budyniu - i gorący wylewamy na ciasto. Ubijamy pianę z białek i cukru, po czym dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy łyżką i wykładamy na budyń. Pieczemy 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Śmietankowy torcik
Śmietankowy torcik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 184
Pizza Tex-Mex
Pizza Tex-Mex
30 min. 2 łatwy
Głosów: 21
Rollsy z bakłażanów z pieczonymi warzywami
Rollsy z bakłażanów z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 348
Bułeczki z fetą
Bułeczki z fetą
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4485
Ciasto czekoladowe z kremem mascarpone i owocami
Ciasto czekoladowe z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Śmietanowy makaron z kawałkami mięsa
Śmietanowy makaron z...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 12