Składniki:
CIASTO: margaryna, 2/3 kostki
żółtka, 4
cukier, 2 łyżki
mąka, 2 szklanki
proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki
MASA: mleko, 1 l
białka, 4
budynie czekoladowe z cukrem, 3
cukier, 3/4
wiórki kokosowe, 20 dag
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor:
Magdalena (Wrocław)
(Głosów: 1653)
Zagniatamy ciasto z podanych składników i wykładamy na natłuszczoną blachę, bądź wyłożoną papierem do
pieczenia.
Gotujemy budyń czekoladowy - z 1 litra mleka i 3 opakowań budyniu - i gorący wylewamy na ciasto. Ubijamy pianę z białek i cukru, po czym dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy łyżką i wykładamy na budyń.
Pieczemy 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.