Przepis konkursowy

TARTA CYNAMONOWA Z JABŁKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
masło, 0,5 kostki
mąka pszenna, 2 szkl.
cukier, 1 szkl.
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
żółtka Ale Jaja, 2 szt.
kwaśna śmietana 18%, 2 łyżki
oliwa z oliwek, 1 łyżka
jabłka, 2 szt.
cynamon Prymat, 2 łyżki
mleko, 0,5 litra
budyń śiatankowy, 1 szt.
miód lipowy wielokwiatowy, 2 łyżki
tłuszcz do wysmarowania formy, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Kasia (Konin)
(Głosów: 271)


Zostań mistrzem kuchni

Masło, mąkę, proszek do pieczenia, cukier, żółtka, kwaśną śmietanę, oliwę i cynamon przełożyć do miski. Dobrze zagnieść na jednolite ciasto. Formę od tarty posmarować tłuszczem. Następnie ciasto rozłożyć równomiernie w wysmarowanej formie wylepiając również brzegi. Ponakłuwać widelcem. Budyń ugotować z 0,5 litra mleka według przepisu na opakowaniu. Gorący wylać na ciasto. Jabłka umyć, osuszyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Plasterki jabłek poukładać na ciepłym budyniu. Przesmarować je z wierzchu miodem. Tartę piec 30 minut w 180 st. C. Ostudzić.
Pijany kokos
Pijany kokos
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 236
Wspomnienie wakacji-muszle w serowej otoczce z kolendrą
Wspomnienie...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 103
Pierś z kurczaka nadziewana pesto z bazylii podawana z puree selerowym i z sosem czekoladowym
Pierś z kurczaka...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1392
Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika
Filet z kurczaka w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 110
Sałatka grecka na bogato
Sałatka grecka na bogato
30 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9