Przepis konkursowy

MAKARON Z WĄTÓBKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Wątroba drobiowa (w całości), 400g
Serca drobiowe (w kosteczkę), 300g
Cebula (w piórka), 2 szt.
Por (w księżyce), 100g
Czosnek (w kostkę), 3-4 ząbki
Pieczarki (całe kapelusze,nogi w drobną kosteczkę), 7-8 szt.
Śmietana 30%, 700ml
Sos do makaronu Italia Winiary z pieczarkami i pietruszką,
Pietruszka (posiekana),
Sól, pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Damian (Bydgoszcz)
(Głosów: 40)


Zostań mistrzem kuchni

1.Podsmażyć serca. 2.Do serc dodać wątrobę. 3.Jak już podsmażymy podroby dodajemy cebule. 4.Po zeszkleniu cebulki dodajemy por i czosnek. 5.Gdy wszystko będzie podsmażone dodajemy pieczarek i gotujemy tak długo aż z pieczarek wyparuje cała woda. 6.Na sam koniec dodajemy śmietanę i gotujemy przez chwile około 4-5 min. 7.Doprawiamy sola i pieprzem. 8.Bym zapomniał przed dodaniem śmietany wyrabiamy sos Winiary i mieszamy go z cała śmietana.
Kluski śląskie ze schabowym w bulionetce
Kluski śląskie ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3450
Budyniowe z  galaretką
Budyniowe z galaretką
30 min. 6 średni
Głosów: 60
Aromatyczny pstrąg w ziołach
Aromatyczny pstrąg w...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 148
Schabowe zapiekane z oliwkami
Schabowe zapiekane z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Amerykańskie pancakes z bitą śmietaną
Amerykańskie pancakes...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4267
Tort
Tort
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 80