Składniki:
Wątroba drobiowa (w całości), 400g
Serca drobiowe (w kosteczkę), 300g
Cebula (w piórka), 2 szt.
Por (w księżyce), 100g
Czosnek (w kostkę), 3-4 ząbki
Pieczarki (całe kapelusze,nogi w drobną kosteczkę), 7-8 szt.
Śmietana 30%, 700ml
Sos do makaronu Italia Winiary z pieczarkami i pietruszką,
Pietruszka (posiekana),
Sól, pieprz,
1.Podsmażyć serca.
2.Do serc dodać wątrobę.
3.Jak już podsmażymy podroby dodajemy cebule.
4.Po zeszkleniu cebulki dodajemy por i czosnek.
5.Gdy wszystko będzie podsmażone dodajemy pieczarek i gotujemy tak długo aż z pieczarek wyparuje cała woda.
6.Na sam koniec dodajemy śmietanę i gotujemy przez chwile około 4-5 min.
7.Doprawiamy sola i pieprzem.
8.Bym zapomniał przed dodaniem śmietany wyrabiamy sos Winiary i mieszamy go z cała śmietana.