Składniki:
jajka, 5 szt.
mały majonez, 1 szt.
ser zółty, 30 dag
mięso mielone, 0,5 kg
pieczarki , 30 dag
papryka , 1 szt.
masło klarowane , 3 łyżki
papier do pieczenia,
sól ,
pieprz,
bułka tarta,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Angelika (Mały Łęck)
(Głosów: 47)
CIASTO:
Jajka ubić, dodać majonez i starty na tarce ser. wszystko chwile miksować . Ciasto wylać na blachę wyłożoną pergaminem. Piec około 20 minut w 160 -170 stopni. ( ciasto ma być blade)
FARSZ: (przygotować wcześniej)
Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy bułkę tarta i jajko. Pieczarki kroimy i przesmażamy na maśle klarowanym. Odstawiamy, aż przestygnie. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy.
Po upieczeniu ciasta farsz układamy na całe ciasto - ciasto ma być ciepłe. Zwijamy tak jak makowiec. Całą roladę zwijamy w pergamin.
Pieczemy około 40 minut.