Przepis konkursowy

RUSKIE LENIWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kostka twarogu półtłustego, 1 szt.
duże ziemniaki, 3 szt.
jajko, 1 szt.
mąka, 1 szkl.
mąka ziemniaczana, 1 łyżka
sól , ok. 0,5 łyżeczki
pieprz, ok. 0,5 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Krapkowice)
(Głosów: 120)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotować i ostudzić ziemniaki. Twaróg i ziemniaki przepuścić przez praskę do ziemniaków. Następnie dodać jajko, mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz sól i pieprz do smaku. Ciasto zagnieść, podsypując mąką. Miękkie i nieco klejące się formować w wałki i podzielić na równe części. Gotować w osolonej i wrzącej wodzie około 2 minuty po wypłynięciu na wierzch. Podawać z podsmażoną cebulą lub ze skwarkami.
Warkocz Góralki
Warkocz Góralki
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 97
Brokuł pod pierzynką
Brokuł pod pierzynką
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
KURCZAK POD FRANCUSKĄ PIERZYNKĄ
KURCZAK POD FRANCUSKĄ...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 148
Świnki w błotku
Świnki w błotku
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Jogurtowiec z owocami
Jogurtowiec z owocami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 276
Wykwintna zupa grzybowa z orzechami laskowymi
Wykwintna zupa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 54