Przepis konkursowy

RUSKIE LENIWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kostka twarogu półtłustego, 1 szt.
duże ziemniaki, 3 szt.
jajko, 1 szt.
mąka, 1 szkl.
mąka ziemniaczana, 1 łyżka
sól , ok. 0,5 łyżeczki
pieprz, ok. 0,5 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Krapkowice)
(Głosów: 120)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotować i ostudzić ziemniaki. Twaróg i ziemniaki przepuścić przez praskę do ziemniaków. Następnie dodać jajko, mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz sól i pieprz do smaku. Ciasto zagnieść, podsypując mąką. Miękkie i nieco klejące się formować w wałki i podzielić na równe części. Gotować w osolonej i wrzącej wodzie około 2 minuty po wypłynięciu na wierzch. Podawać z podsmażoną cebulą lub ze skwarkami.
Ciasto z pianką budyniową i malinami
Ciasto z pianką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 253
PIERŚ KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z WARZYWAMI
PIERŚ KURCZAKA W SOSIE...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 68
Sałatka z piersią kurczaka
Sałatka z piersią...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 920
Tarta szpinakowa
Tarta szpinakowa
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 21
Muffiny cytrynowe muśnięte karmelizowanymi truskawkami
Muffiny cytrynowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 11
BANANOWY KURCZAK
BANANOWY KURCZAK
30-60 min. 2 średni
Głosów: 103