Przepis konkursowy

MUSAKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pomidory, 2 puszki
Ziemniaki, 500g
Czerwona papryka, 2 sztuki
Bakłażan, 1 sztuka
Mięso mielone wołowo- wieprzowe, 500g
Oliwa z oliwek, 2 łyżki
Starty żółty ser, 5 łyżek
Mielona słodka papryka, 1 łyżka
Cynamon, 1 łyżka
Sól, 0,25 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Rzeszów)
(Głosów: 230)


Zostań mistrzem kuchni

Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plastry. Bakłażana i papryki umyj i pokrój w kostkę. Mięso podsmaż na gorącej oliwie. Dodaj bakłażan, paprykę czerwoną i całość krótko podsmaż. Dodaj 2 puszki pomidorów, zagotuj. Wrzuć ziemniaki i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut. Dopraw do smaku papryką, cynamonem i solą. Całość przełóż do posmarowanej tłuszczem formy do zapiekanek, posyp serem i zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Lasagne all carolina
Lasagne all carolina
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 10
Zimny sernik na bakaliowym spodzie
Zimny sernik na...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 4162
Szarlotka z papierówką czyli z odmianą uprawną jabłoni domowej.. na maśle z pestkami dyni i sezamem.
Szarlotka z papierówką...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 29
Malinowe tiramisu
Malinowe tiramisu
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4
Sałatka ze szpinakiem i szynką
Sałatka ze szpinakiem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Risotto z dynią Hokaido
Risotto z dynią Hokaido
30 min. 4 łatwy
Głosów: 6