Przepis konkursowy

ROLADKI Z CHRZANOWYM FARSZEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szynka, 7 plastrów
żelatyna, 1 łyżka
wywar warzywny, 1 szkl
jaja, 4 szt
chrzan, 200 g
majonez, 1 łyżeczka
szczypiorek,
pieprz, sól,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Zambrów)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Jaja ugotować na twardo. Ostudzić. Posiekać w drobną kosteczkę. Dodać tarty chrzan (tak aby smak był dość ostry), majonez oraz pieprz i sól do smaku. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Powstałym farszem smarujemy szynkę i zwijamy ruloniki. Do szklanki wody dodajemy kostkę rosołową. Zagotować. Dodać żelatynę. Rozpuścić. Tężejącą galaretą polewamy roladki.
Królewskie dewolaje
Królewskie dewolaje
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1027
Kotleciki jaglano-dyniowe
Kotleciki jaglano-dyniowe
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Pijana śliwka
Pijana śliwka
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4208
Czekoladowa tarta z figami i pieczonym jogurtem
Czekoladowa tarta z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 4113
Tortilla Kasi
Tortilla Kasi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 184
Czekoladowa tarta z bananem
Czekoladowa tarta z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 17