Przepis konkursowy

TARTA Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakowanie
cukinia, 1 szt.
bakłażan, 1 szt.
pomidor, 1 lub 2 szt.
kozi ser, 100 g
jajka, 3 szt.
śmietana kremówka, 150 g.
tymianek, szczypta
sól, szczypta
pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Zasań)
(Głosów: 92)


Zostań mistrzem kuchni

Cukinię i bakłażana pokrój w cienkie plastry i przysmaż je na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Śmietankę wymieszaj z jajkami, dodaj posiekany tymianek, sól oraz pieprz. Ciasto przełóż do formy, ułóż na nim warzywa i plastry pomidora, całość polej masą jajeczną. Na wierzchu połóż pokruszony kozi ser. Wstaw do piekarnika o temperaturze 200 stopni na 20 minut.
Amerykańskie pancakes z bitą śmietaną
Amerykańskie pancakes...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4267
Sernik śmietankowy
Sernik śmietankowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3
PĄCZKI
PĄCZKI
30-60 min. 8 średni
Głosów: 126
Tortilla di Patatas
Tortilla di Patatas
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Leśne Orzeźwienie
Leśne Orzeźwienie
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 256
Malinowa panna cotta
Malinowa panna cotta
pow. 60 min. 6 trudny
Głosów: 131