Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakowanie
cukinia, 1 szt.
bakłażan, 1 szt.
pomidor, 1 lub 2 szt.
kozi ser, 100 g
jajka, 3 szt.
śmietana kremówka, 150 g.
tymianek, szczypta
sól, szczypta
pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Małgorzata (Zasań)
(Głosów: 92)
Cukinię i bakłażana pokrój w cienkie plastry i przysmaż je na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Śmietankę wymieszaj z jajkami, dodaj posiekany tymianek, sól oraz pieprz. Ciasto przełóż do formy, ułóż na nim warzywa i plastry pomidora, całość polej masą jajeczną. Na wierzchu połóż pokruszony kozi ser. Wstaw do piekarnika o temperaturze 200 stopni na 20 minut.