Przepis konkursowy

GOŁĄBKI Z MIĘSEM MIELONYM I RYŻEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kapusta, 1 szt
ryż, 300 g
masło, 3 łyżki
mięso, 300 g
natka z pietruszki posiekana , 1 łyżka
czosnek, 1 szt
koncentrat pomidorowy, 4 łyżki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Tomasz (Jerzmanowice)
(Głosów: 846)


Zostań mistrzem kuchni

Kapustę sparzyć aby liście zmiękły. Delikatnie rozdzielić jeden od drugiego.Ryż ugotować w posolonej wodzie. Na patelni zeszklić cebule na maśle. W misce wymieszać cebule ryż natkę mięso ząbek czosnku doprawić solą i pieprzem. Liście kapusty napełnić farszem i ciasno układać w garnku podlać wodą dodać koncentrat jarzynkę i kostkę rosołową. Dusić na wolnym ogniu ok 1 godziny.
Zupa pomidorowa
Zupa pomidorowa
30-60 min. 8 trudny
Głosów: 2
Racuchy z karmelizowanym jabłkiem
Racuchy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 144
Tuńczyk w kopercie
Tuńczyk w kopercie
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 78
Letnia tarta z owocami
Letnia tarta z owocami
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 11
Ciasto dyniowe z czekoladą
Ciasto dyniowe z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 11
Ciasto jaglane z brzoskwiniami - vegan, gluten free
Ciasto jaglane z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 121