Przepis konkursowy

ROLADA SZPINAKOWA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4 szt.
szpinak mrożony, 450 g
serek Almette, 2 szt.
łosoś wędzony, 1 szt.
natka pietruszki,
czosnek,
oliwa,
sól,
pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: DANUTA (KŁECKO)
(Głosów: 6)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak rozmrozić na patelni. Dodać do smaku sól i pieprz. Potrawę wystudzić. Do wystudzonego szpinaku dodać 4 żółtka i wymieszać. Dodać ubite białka. Ciasto wylać na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Ciasto zostawić do wystygnięcia. Następnie ciasto posmarować serkiem Almette, a na niego położyć łososia. Ciasto zwinąć w roladę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki. Kroić w centymetrowe plasterki. Sos: natka pietruszki, czosnek-drobno skrojone, oliwa. Na plasterki rolady kłaść sos.
Szarlotka z papierówkami
Szarlotka z papierówkami
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 59
Soczyste kieszonki  z piersi kurczaka
Soczyste kieszonki z...
30 min. 4 średni
Głosów: 1735
Bezy tradycyjne
Bezy tradycyjne
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 1001
Szarlotka z papierówką czyli z odmianą uprawną jabłoni domowej.. na maśle z pestkami dyni i sezamem.
Szarlotka z papierówką...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 29
Zapiekanka Makaronowa z Kiełbaską
Zapiekanka Makaronowa...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 3
Francuskie paszteciki bezmięsne
Francuskie paszteciki...
30 min. 6 średni
Głosów: 89