Przepis konkursowy

ROLADA SZPINAKOWA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4 szt.
szpinak mrożony, 450 g
serek Almette, 2 szt.
łosoś wędzony, 1 szt.
natka pietruszki,
czosnek,
oliwa,
sól,
pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: DANUTA (KŁECKO)
(Głosów: 6)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak rozmrozić na patelni. Dodać do smaku sól i pieprz. Potrawę wystudzić. Do wystudzonego szpinaku dodać 4 żółtka i wymieszać. Dodać ubite białka. Ciasto wylać na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Ciasto zostawić do wystygnięcia. Następnie ciasto posmarować serkiem Almette, a na niego położyć łososia. Ciasto zwinąć w roladę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki. Kroić w centymetrowe plasterki. Sos: natka pietruszki, czosnek-drobno skrojone, oliwa. Na plasterki rolady kłaść sos.
Top Modelowe Sakiewki naleśnikowe
Top Modelowe Sakiewki...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 35
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANO - SEROWA Z POMIDORAMI
ZAPIEKANKA...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Jesienna pizza
Jesienna pizza
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 7
Tarta z truskawkami
Tarta z truskawkami
30 min. 8 łatwy
Głosów: 2408
Mezalians
Mezalians
30 min. 4 łatwy
Głosów: 502
Pizza z salami i papryczką chili oraz sosem czosnkowo-bazyliowym
Pizza z salami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 69