Przepis konkursowy

MEZALIANS
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Rukola, 1 opak
Boczek wędzony, 250 g
Pomidorki koktajlowe, 250 g
Parmezan, 1/2 opak
Ocet balsamiczny , 3 łyżki
Oliwa z oliwek, 3 łyżki
Miód, 1-2 łyżki
Czosnek, 2 ząbki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Warszawa-Wesoła)
(Głosów: 502)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie sos: Ocet balsamiczny,oliwę z oliwek, miód podgrzewamy w rondelku często mieszając ,dodajemy przeciśnięty czosnek .Wymieszane składniki doprowadzamy do wrzenia .Odstawiamy do ostygnięcia. Boczek wędzony kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni. Umytą rukolę układamy na półmisku ,przesypujemy wystudzonym i przesmażonym wcześniej boczkiem. Pomidorki kroimy na pół i układamy na wierzchu. Polewamy wszystko wystudzonym sosem,a na koniec posypujemy startym parmezanem. Smacznego!
Delikatny krem z pieczarek z kleksem jogurtowym
Delikatny krem z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 54
Malinowa pianka
Malinowa pianka
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Pappardella z kurczakiem,szpinakiem i suszonymi pomidorami z parmezanem
Pappardella z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 67
Aromatyczne roladki z kurczaka
Aromatyczne roladki z...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 43
Tort malinowo-śmietanowy
Tort malinowo-śmietanowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 3
Bałwanek Almette
Bałwanek Almette
30 min. 2 łatwy
Głosów: 6