Składniki:
kromka chleba, 2 sztuki
majonez, 2 łyżki
ketchup, 2 łyżki
pomidor, 1 sztuka
ser żółty, 3 plastry
ogórek, 4 plasterki
szczypiorek, garść
Szpinak Baby, 8 listków
czosnek, 1 ząbek
sól, szczypta
pieprz, szczypta
oliwa, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Agata (Cianowice)
(Głosów: 26)
Na patelni rozgrzać oliwę. Szpinak umyć, pokroić i lekko podsmażyć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solę i pieprzem. Pomidora, ogórka i szczypiorek pokroić drobno. Majonez wymieszać z ketchupem. Obydwie kromki posmarować wymieszanym ketchupem i majonezem. Na jedną z nich nałożyć ser, warzywa i szpinak i znowu ser, przykryć drugą kromką. Położyć na rozgrzaną patelni z dodatkiem oliwy. Smażyć dopóki kanapki się nie zarumienią, a ser się nie roztopi!