Składniki:
filet z kurczaka, 800g
papryka czerwona, 0,5
cebula, 1 szt
czosnek, 3-4 ząbki
oliwki zielone, 150g
żółty ser, 150g
mąka tortowa, 2 łyżki
bułka tarta, 200g
jajko, 2 szt
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, zioła prowansalskie, do smaku
olej do smażenia, 100ml
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Kamila (Międzybórz)
(Głosów: 38)
Kurczaka, paprykę, cebulę i oliwki pokroić w kostkę ok 1,5cmx1,5cm, czosnek drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać wszystko. Dodać przyprawy, jajka, 2 łyżki mąki tortowej i 4 łyżki bułki tartej. Dokładnie wymieszać, formować kotleciki, następnie obtoczyć je w bułce tartej i smażyć z 2 stron na rozgrzanym oleju do zarumienienia.