Przepis konkursowy

POMIDORY POD PIERZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pomidory, 4 szt
Oliwki Iberia ciemne, 1
Jajka, 6 szt
Ser żółty, 200 g
Czosnek , 4 ząbki
Zioła prowansalskie,
Jogurt naturalny typu greckiego Tolonis, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: MONIKA (KUTNO)
(Głosów: 60)


Zostań mistrzem kuchni

Pomidory myjemy, następnie kroimy w paski (tak jak na kanapki:) i układamy na talerzu. Na to układamy jajka - również pokrojone w paski. Następnie oliwki, które wcześniej przecinamy na pół. Sos: Jogurt naturalny mieszamy z ziołami i czosnkiem. Polewamy nim nasze pomidory, a na wierzch kładziemy starty żółty ser. SMACZNEGO :)
Soczysta pierś z kurczaka z aromatycznymi ziemniaczkami i papryką
Soczysta pierś z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Udka faszerowane wątróbką
Udka faszerowane wątróbką
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Tortilla z kurczakiem
Tortilla z kurczakiem
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 503
Lasagne inspirowana jesienią
Lasagne inspirowana...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3933
Kociołek Panoramixa
Kociołek Panoramixa
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 18
Łososiowa przekąska
Łososiowa przekąska
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 65