Składniki:
Polędwiczka wieprzowa, 300g
Ser mascarpone, 1 op.
Pomidory suszone, 6 szt.
Kostka rosołowa warzywna, 0,5 kostki
Sól, do smaku
Pieprz, do smaku
Mieszanka sałat z roszponką, 1 op.
Pomidor, 2 szt.
Kukurydza, 1 puszka
Ogórek zielony, 1 szt.
Sos do sałatek, 1 szt.
Olej, 80 ml
Ćwiartki ziemniaków, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Krzysztof (Dzierżoniów)
(Głosów: 21)
Polędwiczki pokroić na plastry ok 0,5cm, przyprawić solą i pieprzem do smaku. W rondlu rozpuść serek mascarpone, dodaj do niego pokrojone w drobną kostkę pomidory suszone i pół szklanki wody z rozpuszczonym w niej bulionie. Sos gotuj do momentu aż się rozprowadzi do gładkiej masy. Polędwiczki usmaż na dużym ogniu przez ok 2 minuty na każdej ze stron. Sałatę umyj, pokrój pomidora, ogórka dołóż kukurydzy z puszki. Sos rozrób zgodnie z opisem na opakowaniu i polej po sałacie. Ćwiartki ziemniaczków usmaż w piekarniku do złocistego koloru. Przepis jest prosty, ale naprawdę smaczny! SMACZNEGO!