Składniki:
Filet z piersi kurczaka, 300g
Plastry szynki maślanej sokołów, 2 szt.
Pieczarki, 6 szt.
Plastry cebuli, 4 szt.
Majonez, 4 łyżki
Keczup, 2 łyżki
Sól, pieprz, tymianek - Prymat, 1 g
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Anna (Zgorzelec)
(Głosów: 32)
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozetnij filet na 2 części, delikatnie rozklep przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Każdy filet posmaruj keczupem, nałóż plaster szynki, 2 plastry cebuli, pieczarki pokrojone w plastry. Na sam wierzch nałóż 2 łyżki majonezu. Zapiekaj w piekarniku 20 minut. Można podać z pieczonymi ziemniakami.
Łatwe, szybkie i pyszne.
Smacznego ;)