Przepis konkursowy

PENNE Z ŁOSOSIEM I KAPARAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
łosoś, 150 g
Śmietana 18 %, 200 ml
Kapary, 10 g
cebula, 1 szt.
masło, 1 łyżka
czosnek, 2 ząbki
białe wino, 50 ml
makaron penne, 200 g
kolendra, do dekoracji
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Piotr (Radzymin)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Rozpuszczamy na patelni masło, dodajemy pokrojoną cebulkę w kostkę następnie drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. W międzyczasie wstawiamy wodę na makaron. Łososia kroimy w dość grubą kostkę i dodajemy na patelnię, smażymy ok 5 min. Po tym czasie dodajemy wino i kapary, czekamy aż wino odparuje zalewamy wszystko śmietaną. Dusimy chwilę. Doprawiamy szczyptą soli i posiekaną kolendrą. Smacznego :)
Zwariowana krówka
Zwariowana krówka
30-60 min. 8 średni
Głosów: 2
Cukinia nadziewana mięsem w sosie pomidorowo-paprykowym
Cukinia nadziewana...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 20
Jesienne pierniczki
Jesienne pierniczki
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Placki po węgiersku
Placki po węgiersku
30-60 min. 4 średni
Głosów: 18
Szybki pożywny tost z jajkiem, sosem i ketchupem
Szybki pożywny tost z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1202
Tort szwarcwaldzki
Tort szwarcwaldzki
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4193