Przepis konkursowy

PANCAKES MAŚLANKOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 3 szkl.
cukier, 3 łyżki
proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
soda oczyszczona, 1,5 łyżeczki
sól, 3/4 łyżeczki
maślanka, 3 szkl.
mleko, 0,5 szkl.
jajka, 3 szt.
masło, 80 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Warszawa)
(Głosów: 27)


Zostań mistrzem kuchni

Masło rozpuścić. W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej ubić delikatnie jajka z maślanką, mlekiem i lekko przestudzonym masłem. Ważne - wszystkie składniki połączyć ze sobą dopiero tuż przed smażeniem. Smażyć na beztłuszczowej patelni porcjami (po pół szklanki ciasta) z obu stron na rumiano (kiedy pojawią się pęcherzyki, można przerzucać na drugą stronę). Podawać z syropem klonowym, miodem, bądź dowolnym dżemem.
Sałatka z brokułem :)
Sałatka z brokułem :)
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 12
Polędwiczki wieprzowe z sosem czekoladowo-porzeczkowym
Polędwiczki wieprzowe...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 55
GALARETKOWIEC
GALARETKOWIEC
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 7
Domowa pizza
Domowa pizza
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1002
Gruszka karmelizowana w miodzie
Gruszka karmelizowana...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4014
Tarta z kurczakiem i warzywami
Tarta z kurczakiem i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 61