Przepis konkursowy

MASCARPONOWA PRZYJEMNOŚĆ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mascarpone, 200g
jajko, 2szt
maliny, 200g
herbatniki, dowolnie
bakalie, dowolnie
cukier, 2łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Krzysztof (Kolonia Sól)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtko oddzielamy od białka. Ubijamy pianę z białka, a żółtko ucieramy z cukrem. Do żółtka z cukrem dodajemy mascarpone i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Maliny blendujemy na mus. Do masy z mascarpone dodajemy ubitą pianę z białka. Układamy warstwy w pucharku. Składniki wystarczą na 2 desery.
Drożdżowe mieszane widelcem bez wyrastania
Drożdżowe mieszane...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 65
KURAK NA CHRUPIĄCEJ LODOWEJ
KURAK NA CHRUPIĄCEJ...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Szpinakowy mech na żytniej tarcie
Szpinakowy mech na...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 181
Letni torcik brzoskwiniowy
Letni torcik...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 60
Rozgrzewajacy Gulasz Papy Smerfa
Rozgrzewajacy Gulasz...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 91
Zupa - Delikatny barszczyk z jajkiem poszetowym(4porcje)
Zupa - Delikatny...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1276