Składniki:
Pomarańcz, 1 sztuka
Kiwi, 2 sztuki
Cukier wanilinowy, 1 opakowanie
Migdały, 0,5 szklanki
Orzechy, 1 szklanka
Rodzynki, 0,5 szklanki
Miód, 2 łyżki
Jaja, 2 sztuki
Żółtko, 1 sztuka
Masło, 150 g
Cukier, 0,5 szklanki
Mąka, 1,5 szklanki
Woda, 2 łyżeczki
Ciasto na tartę: 100 g masła posiekać, dodać cukier i mąkę a następnie żółtko. Wszystko razem zagniatać i dodać wodę. Ciasto uformować w kulkę i zawinąć w folię. Włożyć na 20 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na cienki placek i wylepić spód i brzegi wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Ciasto po nakłuwać widelcem. Piec przez 15 minut w temp. 210 stopni. Masa: Stopić resztę masła. W miseczce wymieszać orzechy, rodzynki, migdały i dodać miód. Wsypać cukier, dodać jajka i wlać masło. Wszystko wymieszać i wlać na upieczone ciasto. Piec w temp. 180 stopni przez 45 minut. Sos: Kiwi pokroić w kostkę i rozmiksować i dodać połowę cukru wanilinowego. Pomarańcza pokroić w kostkę i rozmiksować dodając połowę cukru wanilinowego.