Przepis konkursowy

TILAPIA SMAŻONA Z SALSĄ Z WARZYW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Tilapia, 4 płaty
Masło klarowane, 3 łyżki
Mąka , 3 łyżki
Marchew, 4 sztuki
Pietruszka, 2 sztuki
Por, 1 sztuka
Pomidory, 2sztuki
Sól,
Pieprz,
Zioła prowansalskie,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: marta (wrocław)
(Głosów: 43)


Zostań mistrzem kuchni

Salsa: warzywa obieramy i kroimy w paski, podsmażamy delikatnie na maśle dopóki nie zmiękną. pomidory obieramy i blendujemy. Mieszamy z pozostałymi warzywami. Doprawiamy solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ryba: doprawiamy solą opruszamy mąką. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy rybę dopóki nie zrumieni się z obu stron.
Zapiekanka Gyros
Zapiekanka Gyros
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 427
TARTA ZE ŚLIWKAMI
TARTA ZE ŚLIWKAMI
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 157
Soczyste kieszonki  z piersi kurczaka
Soczyste kieszonki z...
30 min. 4 średni
Głosów: 1735
Omlet
Omlet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4043
Kolorowa sałatka makaronowa
Kolorowa sałatka...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22
Tort leśny mech
Tort leśny mech
30-60 min. 8 średni
Głosów: 2