Składniki:
łosoś norweski śweży filet, ok. 0,330 kg
szpinak baby , 2 opakowania
makaron grube wstążki, 1 opakowanie
czosnek, 2 ząbki
sól, pieprz, do smaku
śmietana, 1 łyżka
serek topiony śmietankowy, 1 trójkącik
cytryna, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Katarzyna (Jarosław)
(Głosów: 1)
Szpinak myjemy i wrzucamy na patelnię, dusimy na małym ogniu. Dodajemy czosnek, sól i pieprz do smaku oraz serek topiony, potem doprawiamy śmietaną. Łososia kroimy na pół, myjemy pod wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, skrapiamy cytryną, solimy i pieprzymy grubo mielonym pieprzem, smażymy z każdej strony. Makaron gotujemy, odcedzamy, wykładamy na talerz, na to szpinak i naszego łososia, całość można przyozdobić pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :)