Przepis konkursowy

KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z PIKANTNYM SOSEM CZEKOLADOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filety z kurczaka, 2 szt.
Ciasto francuskie, 375 g
Płatki migdałów, 100 g
Białko, 1 szt.
Sos czekoladowy:,
Czekolada gorzka, 50 g
Mleko, 100 ml
Papryka ostra (w proszku), łyżeczka
Chilli (w proszku), 0,5 łyżeczki
Brzoskwinie z puszki, 3 szt.
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Kamila (Wrocław)
(Głosów: 3926)


Zostań mistrzem kuchni

Kurczak w cieście: Filety opłukać, osuszyć, posilić. Ciasto francuskie delikatnie rozwinąć, podzielić na dwie części. Środek każdej posypać migdałami. Na nich położyć po filecie, oprószyć je pozostałymi migdałami i zawinąć w ciasto francuskie w dowolny sposób (można po bokach wyciąć paski i zapleść). Posmarować białkiem. Piec w 200 stopniach przez około 30 minut. Sos czekoladowy: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dolać mleko i przyprawy, dobrze wymieszać. Kurczaka podawać z brzoskwiniami pokrojonymi w kostkę, migdałami i sosem czekoladowym. Smacznego! :)
Risotto grzybowe z orzechami włoskimi i natką
Risotto grzybowe z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 120
THE VAULT - ARTYSTYCZNA KRYPTA
THE VAULT -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 11
Delikatne łakocie
Delikatne łakocie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 127
Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem
Gołąbki z mięsem...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 846
Pasztet z cukinii
Pasztet z cukinii
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Sałatka ze szpinakiem i szynką
Sałatka ze szpinakiem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5