Składniki:
Serek Marscarpone, 250 g
kakao, 1 łyżka
Banany, 3 sztuki
schłodzona śmietana 30%, 250 ml
cukier puder, ok 3 łyżki
małe opakowanie biszkoptów,
Truskawki, 250g
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Karolina (Nowy Sącz)
(Głosów: 127)
Banany obieramy, jednego kroimy na plasterki a dwa pozostałe rozdrabniamy blenderem. Truskawki myjemy. Kroimy truskawki na pół. Do miski wrzucamy mascarpone, ok 2 łyżki cukru pudru (lub mniej- do smaku), rozdrobnione banany i całość dokładnie miksujemy. Do Masy dodajemy łyżkę kakao - miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy ok 1 łyżkę cukru pudru. Przygotowujemy 4 szerokie szklanki. Układamy w takiej kolejności: biszkopty-masa bananowa ciemna-biszkopty-masa bananowa ciemna. Wokół szklanki układamy plasterki bananów i truskawek. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną. Smacznego :)