Składniki:
Nadzienie:,
ser gołda, 400 g
ser mozarella, 100 g
ser Lazur, 100 g
sos pomidorowy, 1/2 op
przyprawa do pizzy kotaneyi, 1 op
świeże opieńki, 300 g
cebula mrożona, 2 szt.
cebula mrożona, 1 op
rukola, 1 op
Ciasto na pizze wyrabiamy według przepisu na opakowaniu.
Opieńki obieramy obgotowujemy 20 min w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i chwilę odsączamy z wody. Następnie wykładamy na patelnię dodajemy masła klarowanego i podsmażamy. Doprawiamy czosnkiem pieprzem i solą ewentualnie vegetą do smaku - studzimy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 porcje i smarujemy sosem pomidorowym nakładamy ser gołda, posypujemy przyprawą do pizzy układamy rukolę i grzyby cebulę mrożoną ( a dlatego, mrożoną bo jest delikatniejsza i słodsza w smaku po upieczeniu) rozkładamy ser pleśniowy i posypujemy mozzarellą. pieczemy 12 min w 200 C.
Smacznego;-)