Przepis konkursowy

PIZZA LEŚNA NA RUKOLI POD LAZUREM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Nadzienie:,
ser gołda, 400 g
ser mozarella, 100 g
ser Lazur, 100 g
sos pomidorowy, 1/2 op
przyprawa do pizzy kotaneyi, 1 op
świeże opieńki, 300 g
cebula mrożona, 2 szt.
cebula mrożona, 1 op
rukola, 1 op
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Łódź)
(Głosów: 1161)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto na pizze wyrabiamy według przepisu na opakowaniu. Opieńki obieramy obgotowujemy 20 min w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i chwilę odsączamy z wody. Następnie wykładamy na patelnię dodajemy masła klarowanego i podsmażamy. Doprawiamy czosnkiem pieprzem i solą ewentualnie vegetą do smaku - studzimy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 porcje i smarujemy sosem pomidorowym nakładamy ser gołda, posypujemy przyprawą do pizzy układamy rukolę i grzyby cebulę mrożoną ( a dlatego, mrożoną bo jest delikatniejsza i słodsza w smaku po upieczeniu) rozkładamy ser pleśniowy i posypujemy mozzarellą. pieczemy 12 min w 200 C. Smacznego;-)
Azjatycka tarta z kurczakiem
Azjatycka tarta z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 42
Polędwiczka wieprzowa z cukinią i kurkami
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 23
Smażona wołowina podana z dżemem chilli i zieloną sałatką z papai serwowana na liściu bananowca
Smażona wołowina...
30 min. 2 trudny
Głosów: 7
Pijana śliwka
Pijana śliwka
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4208
PYRA NIEŹLE NADZIANA
PYRA NIEŹLE NADZIANA
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 39
Paprykowo-pomidorowy tuńczyk z makaronem
Paprykowo-pomidorowy...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 66