Przepis konkursowy

MAKARON ZE SZPINAKIEM, KURCZAKIEM I MASCARPONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mrożony szpinak , 450g
Mascarpone, 250g
Czosnek, 5 ząbków
Pierś z kurczaka, 0,5 kg
Makaron kolanka, 500g
Gałka muszkatałowa, 0,5 łyżeczki
wegeta, 15g
pieprz, 5g
olej,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Marzena (Wodzisław Śląski)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać „wegetą”, smażyć na oleju aż do zarumienienia. Mięso zdjąć z patelni i wrzucić na nią mrożony szpinak. Smażyć, aż do odparowania wody. W między czasie, czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z gałką muszkatołową. Czosnek lekko podsmażyć, połączyć ze szpinakiem. Dodać do tego mascarpone, „wegetę”, pieprz. Na końcu dodać kawałki kurczaka oraz chwilę podsmażyć. Ugotować makaron, odcedzić i dodać do makaronu sos z kurczakiem, wszystko wymieszać, gotując na małym ogniu.
Kolorowy przekładaniec
Kolorowy przekładaniec
30-60 min. 8 średni
Głosów: 3998
Orientalny kurczak
Orientalny kurczak
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4210
Muszle ze szpinakiem
Muszle ze szpinakiem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3993
Sup Hed czyli tajska zupa grzybowa
Sup Hed czyli tajska...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 69
Sałatka Indycza
Sałatka Indycza
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2832
Pizza z roszponką
Pizza z roszponką
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2