Przepis konkursowy

KOPYTKA Z GRECKIM JOGURTEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki, 1,25 kg
mąka pszenna, 2 szklanki
jajka, 2 sztuki
sól, mała łyżeczka
Jogurt naturalny typu greckiego. Tolonis, 125 ml
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Świebodzin)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotowane ziemniaki przepuść przez maszynkę, dodaj mąkę, jajka, posól, wyrób ciasto. Na posypanej mąką stolnicy tocz wałeczki lekko je spłaszcz krój ukośnie. Kluski wrzucaj do osolonej wrzącej wody, gdy wypłyną na powierzchnię wody wyjmuj je łyżką cedzakową. Podawaj kopytka z jogurtem naturalnym typu greckiego Tolonis.
Rolada Serowa
Rolada Serowa
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 47
Rolada
Rolada
30-60 min. 8 średni
Głosów: 280
Makaron  pappardelle z szynką, suszonymi pomidorami i rukolą
Makaron pappardelle z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4704
Tarta truskawkowa z sosem krówkowym i migdałami
Tarta truskawkowa z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 17
Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym, szafranem, świeżo zmieloną gałką muszkatołową, imbirem, podane z grillowaną gruszką
Zupa krem z dyni z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4236
Lilusiowy tort urodzinowy
Lilusiowy tort urodzinowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 6