Składniki:
makaron wstęgi, 400 g
karczek wieprzowy, 350 g
pieczarki, 6 szt
ser topiony, 30 g
śmietana słodka 30%,
cebula, 1 szt
czosnek, 1 ząbek
oregano ,
cząber,
sól ,
pieprz,
oliwa z oliwek,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Paulina (Małomice)
(Głosów: 12)
Oliwę rozgrzać i zeszklić cebulę. Dodać czosnek i pieczarki pokrojone w paski i smażyć razem przez ok. 1 min. Następnie dodać karczek pokrojony w grubą kostkę, sól, pieprz i dusić pod przykryciem przez ok. 1 godzinę. Zredukować sos, dodać ser topiony i gotować chwilę, aż wszystko zgęstnieje. Potem dodać śmietankę i zioła. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wyłożyć na talerz, polać sosem i gotowe Smacznego:)