Przepis konkursowy

BRZOSKWINIOWE CIASTO Z RICCOTĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jaja, 2
mąka, 2 i 1/2 szklanki
soda , 1/2 łyżeczki
sól, 1/2 łyżeczki
cukier brązowy, szklanka
ser ricotta, 250 g
olej, 1/2 szklanki
brzoskwinie, 4
cukier puder, łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: katarzyna (gdańsk)
(Głosów: 81)


Zostań mistrzem kuchni

Przesiewamy do miski mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W drugiej misce mieszamy brązowy cukier, ricottę, olej i jajka. Dodajemy sypkie składniki i mieszamy do momentu, aż składniki się połączą. Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie, mieszamy i wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (u mnie średnica 21 cm). Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na około 60 minut. Posypujemy cukrem pudrem.
Faszerowana pierś z kurczaka
Faszerowana pierś z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Deliziosi panini
Deliziosi panini
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 32
Tarta wytrawna z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi
Tarta wytrawna z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2247
Hamburger
Hamburger
30 min. 2 łatwy
Głosów: 148
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Rolada szpinakowa z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Bułeczki świnki
Bułeczki świnki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 1545