Przepis konkursowy

BRZOSKWINIOWE CIASTO Z RICCOTĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jaja, 2
mąka, 2 i 1/2 szklanki
soda , 1/2 łyżeczki
sól, 1/2 łyżeczki
cukier brązowy, szklanka
ser ricotta, 250 g
olej, 1/2 szklanki
brzoskwinie, 4
cukier puder, łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: katarzyna (gdańsk)
(Głosów: 81)


Zostań mistrzem kuchni

Przesiewamy do miski mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W drugiej misce mieszamy brązowy cukier, ricottę, olej i jajka. Dodajemy sypkie składniki i mieszamy do momentu, aż składniki się połączą. Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie, mieszamy i wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (u mnie średnica 21 cm). Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na około 60 minut. Posypujemy cukrem pudrem.
Tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami
Tarta z kremem z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 15
Gruszka karmelizowana w miodzie
Gruszka karmelizowana...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4014
Tarta z owocami
Tarta z owocami
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 20
Sałatkowa pychotka
Sałatkowa pychotka
30 min. 6 łatwy
Głosów: 68
Kolorowe placki
Kolorowe placki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 73
PYRA NIEŹLE NADZIANA
PYRA NIEŹLE NADZIANA
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 39