Przepis konkursowy

BABECZKI BANANOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka pszenna razowe, 2 szkl.
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
soda oczyszczona, 1 łyżeczka
cynamon mielony, 1 łyżeczka
banany, 2 szt.
mleko kokosowe, 1 szkl.
cukier trzcinowy, 1/4 szkl.
orzechy włoskie, 1/4 szkl.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Marek (Warszawa)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Banany, mleko kokosowe oraz cukier trzcinowy miksujemy razem. Następnie dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy rozdrobnione orzechy włoskie. Tak przygotowaną masę wykładamy do foremek (papierowych papilotek lub foremek do babeczek z nieprzylegającą powłoką). Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni i pieczemy 18-20 min. lub do momentu gdy wykałaczka włożona środka babeczki po wyjęciu będzie sucha.
Bigos inaczej
Bigos inaczej
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4090
Tarta szpinakowa
Tarta szpinakowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 121
Pasta z wątróbki drobiowej
Pasta z wątróbki...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 10
Risotto grzybowe z orzechami włoskimi i natką
Risotto grzybowe z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 120
Tarta jeżynowa z nutką białej czekolady
Tarta jeżynowa z nutką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 137
Roladka jabkowo - orzechowa
Roladka jabkowo -...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 341