Przepis konkursowy

KOLOROWE PLACKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4
mleko, 2 szklanki
mąka pszenna, 1.5 szklanki
mąka ziemniaczana, 6 łyżeczek
marchewka, 1 szt.
papryka (żółtka, czerwona), 30 dag
szynki, 30 dag
żółty ser (starty, 3 łyżki
posiekana natka pietruszki, 1 łyżka
cubula, 2 szt.
sół, pieprz, ketchup, olej do smażenia,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Zdzieszowice)
(Głosów: 73)


Zostań mistrzem kuchni

Paprykę, cebulę oraz szynkę kroimy w małą kostkę. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do warzyw i szynki dodajemy ser, jajka, obie mąki, 1/2 łyżki wody, mleko, i natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy. Na rozgrzanym oleju smażymy tak samo jak placki ziemniaczane.
Paprykowo-pomidorowy tuńczyk z makaronem
Paprykowo-pomidorowy...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 66
Sałatka śledziowa z buraczkami
Sałatka śledziowa z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 2
Pizza królewska dla odchudzających
Pizza królewska dla...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3424
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM
ZAPIEKANKA MAKARONOWA...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
PSTRĄG Z LAZUROWYM FARSZEM
PSTRĄG Z LAZUROWYM...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 38
Risotto z warzywami i kurkumą w towarzystwie piersi z kurczaka
Risotto z warzywami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 74