Składniki:
jajka, 4 szt.
mąka, 1 szkl.
cukier, 3/4 szkl.
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
murzynki, 1 paczka 12 szt.
serek homogenizowany, 5
galaretka cytrynowa, 2
śmietana tortowa, 0,5 l
czekolada, 1 szt.
śmietanfix, 3 szt.
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor:
Magdalena (Ryńsk)
(Głosów: 22)
Upiec biszkopt z 4 jaj. Na upieczony biszkopt położyć przekrojone na pół murzynki bez wafelka. Rozpuścić galaretki w 1,5 szklanki wody. Gdy galaretka będzie lekko stężona, połączyć ją z serkami i wyłożyć na biszkopt z murzynkami.
Śmietanę ubijamy z 0,5 szklanki cukru i wykładamy na ciasto. Czekoladę startą sypiemy na śmietanę.