Przepis konkursowy

TORT LEŚNY MECH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 2 szklanki
szpinak, 450g
cukier, 1i 1/3 szkl
jajka, 3
olej, 1i 1/3 szkl
proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
owoce granatu,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Karolina (Warszawa)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Krem wykonałam ze śmietany kremówki z serkiem mascarpone. Zimną śmietanę miksujemy na sztywno z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone. Wykonanie: Miksujemy jajka z cukrem, wlewamy powoli olej dalej mieszając.Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką.Wlewamy do formy, pieczemy ok. 1 godz. do suchego patyczka w temp. 180 °C. Po wystudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta i rozdrobnić na talerzyku.Ciasto dzielimy na 3 blaty. Kładziemy na paterę pierwszy blat smarujemy kremem, następnie drugi blat na to warstwa kremu, trzeci blat reszta kremu. Na krem posypać okruszki ciasta i obłożyć owocami granatu.
Chicago Style Pizza
Chicago Style Pizza
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 28
Babeczki Bananowe
Babeczki Bananowe
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 43
Miodowa tarta migdałowo-orzechowo-rodzynkowa z sosem pomarańczowym i kiwi
Miodowa tarta...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1
Nadziewane bakłażany z chipsem serowym
Nadziewane bakłażany z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4238
Kluski śląskie ze schabowym w bulionetce
Kluski śląskie ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3450
Pizza królewska dla odchudzających
Pizza królewska dla...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3424