Przepis konkursowy

GRUSZKI W ZALEWIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szklanki cukru , ½ szkl
białego wina, 1szkl
cynamon, ½ łyżeczki
anyż, 1 gniazdko
gruszka, 4 szt
lody waniliowe, 300 ml
bita śmietana, 1 kleks
kakao, do dekoracji
sos czekoladowy, do dekoracji
mięta, listek
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Ewa (Kutno)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Gruszki w zalewie : 4 porcje Do garnka: ½ szklanki cukru 1 szklanka białego wina ½ łyżeczki cynamonu Ew jedna pałeczka z kory 1 gniazdko anyżu [ jeśli jest] + woda do dopełnienia garnuszka. Wszystko zagotować ! Wrzucić do tego 4 obrane gruszki, wydrążone od spodu w środku – zostawić ogonek !! Chwilę zagotować [ 2 -3 min ] i pakować do słoików [ wekować ] Odstawić do wystudzenia i gotowe w słoiku mogą troszkę posiedzieć także spoko ; Do wydawki : Gruszka, lody waniliowe, bita śmietana, kakao, sos czekoladowy, nożyk i łyżeczka [ deserowa ] , listek mięty. Gruszkę faszerujemy lodami, na talerzu robimy wzorek z kakao [ przez sito ], na środku robimy kleksa z bitej śmietany i stawiamy na tym gruszkę, polewamy sosem czekoladowym i stroimy miętką
PIZZA JAGLANA - bezglutenowa
PIZZA JAGLANA -...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 50
Udka faszerowane wątróbką
Udka faszerowane wątróbką
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Szaszłyk Grecki
Szaszłyk Grecki
30-60 min. 2 średni
Głosów: 15
GRILOWANY FILET TILAPII Z WARZYWAMI
GRILOWANY FILET...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 31
Rolada Serowa
Rolada Serowa
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 47
Truskawkowa pychota
Truskawkowa pychota
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2542