Przepis konkursowy

DORSZ W ROLI GŁÓWNEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filetu z dorsza, bez skóry i ości ,sera Bursztyn , śmietany 36% , musztarda pełnoziarnista , świeżego szczypiorku , Pieczone pomidory- pomidorków cherry , świeżej bazylii , sól i pieprz , oliwy z oliwek , Pieczony dorsz według Marit Bjørgen Pieczony dorsz według Marit Bjørgen 4 4 porcje 20-40 min. Difficulty Średnio zaawansowany Fotograf: Esten Borgos Wyśmienity dorsz w śmietanie zapiekany z serem i musztardą. Podawany z klasycznym zestawieniem pomidorów z bazylią. Składniki Liczba porcji - + 800 g filetu z dorsza, bez skóry i ości
100 g sera Bursztyn , 1 łyżka stołowa musztarda pełnoziarnista
2 łyżki stołowe śmietany 36% , 2 łyżki stołowe świeżego szczypiorku
szczypta soli i pieprzu , Pieczone pomidory - 10 szt pomidorków cherry
1 łyżka stołowa świeżej bazylii, szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Danuta (Tychy)
(Głosów: 4462)


Zostań mistrzem kuchni

Sposób przygotowania Dorsza Ustawić piekarnik na 180°C. Dorsza pokroić na odpowiednie porcje, przełożyć do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia. Doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć, wymieszać ze śmietaną i drobno posiekanym szczypiorkiem. Powstałym sosem polać dorsza. Piec w piekarniku około 15 minut Sposób przygotowania Pieczone pomidory Folię aluminiową posmarować masłem i zagiąć krawędzie. Pomidory przekroić na pół, położyć na folii, środkiem do góry. Doprawić solą, pieprzem, posiekaną bazylią i odrobiną oliwy z oliwek. Piec pomidory w piekarniku razem z rybą przez ostatnie 10 minut.
Panna Cotta
Panna Cotta
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 31
Cynamonowe pancakes z polewą czekoladową po polsku
Cynamonowe pancakes z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Pikantna pierś kurczaka zapiekana w porze i marchwi
Pikantna pierś...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 30
Śmietankowy torcik
Śmietankowy torcik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 184
Zapiekanki
Zapiekanki
30 min. 2 średni
Głosów: 1427
Francuskie paszteciki bezmięsne
Francuskie paszteciki...
30 min. 6 średni
Głosów: 89